Тарифи за багаж при пътуване с България Ер (Bulgaria air)

Превозът на багаж с полетите на България Ер (Bulgaria air) е съобразен с общите правила и политиката на авиокомпанията. Правилата за превоз на багаж е т.нар. система Piece Concept, която се базира на броя, теглото и размерите на чекирания багаж. Правилата се отнасят както за превоз на безплатен багаж, така и определят тарифата за останалия багаж.

Тарифи за багаж при пътуване с България Ер (Bulgaria air)

При закупуване на билет за полет на България Ер (Bulgaria air) без регистриран багаж и при промяна на плановете за багажа, всеки куфар на регистриран багаж ще бъде тарифиран съгласно по-горе споменатите правила. Конкретните цифри са следните: за куфар до 23 кг. и до 158 см. обща дължина (широчина + височина + дължина) за вътрешни полети цената е 15 евро на посока, а за международни полети – 20 евро на посока. Ако имате втори багаж със същите размери, за вътрешни линии се заплаща 20 евро на посока, за международен полет тарифата за втори багаж е 50 евро. За трети багаж за съответните размери и полети цифрите са 50 евро и 100 евро.

Ако се окаже, че куфарът ви е по-тежък от 23 кг., но не надвишава 32 кг., тарифата за първи багаж за вътрешни полети е 20 евро, а за международни полети е 50 евро на посока. Ако пък не спазвате изискването за размери до 158 см. обща дължина и размерите на първия регистриран багаж е по-голям, но не надвишава 203 см. обща дължина, ще трябва да заплатите 30 евро за превоз на багажа с вътрешен полет, а за превоз с международен полет таксата е 70 евро.

Ако багажът ви надвишава 32 г., той е транспортиран като карго багаж.

При повреден или закъснял багаж следва да информирате на летището на кацане отдел „Рекламация багажи“ преди преминаването на митнически контрол. Ще получите Протокол, който заедно с бордните карти, багажните етикети, банковата ви сметка и жалбата  се изпращат в оригинал или сканирани на България Ер (Bulgaria air) в конкретно предвидения срок.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!