Превоз на домашни любимци и други специални категории багаж с България Ер (Bulgaria air)

Политиката на България Ер (Bulgaria air) позволява в самолетите на авиокомпанията да бъдат превозвани специални категории багаж като домашни любимци, оръжие, спортна екипировка, велосипеди и продукти от животински произход.  За целта трябва да бъдат спазени строгите изисквания и правила на авиопревозвача. Всички специални категории багаж се превозват срещу заплащане.

Превоз на домашни любимци и други специални категории багаж с България Ер (Bulgaria air)

На борда на самолета – както в пътническата кабина, така и в багажника на самолета е позволен превоз само на кучета и котки във всички дестинации, обслужвани от България Ер (Bulgaria air), с изключение на Великобритания. Едно от задължителните условия е да се направи предварителна заявка за превоз на домашни любимци с България Ер (Bulgaria air). При липса на такава превозът на куче или котка може да бъде отказан. Транспортирането на домашен любимец със самолет на България Ер (Bulgaria air) е със следните тарифи: за превоз в пътническа кабина таксата е 50 евро, а за превоз в багажника цената е 80 евро. Животните се транспортират винаги в контейнер или клетка, като при тегло на контейнера с животното над 32 кг., то ще бъде превозено задължително в багажника на самолета.

Превоз на спортната екипировка с България Ер (Bulgaria air) се извършва срещу такса от 50 евро с максимални размери до 23 кг. и до 203 см. обща дължина (д.+ш.+в.). Тук е единственото изключение при заплащането за превоз на специален багаж – позволено е безплатен превоз на 1 бр. ски/сноуборд екипировка, но само при пътуване с директен полет.

При превоз на велосипеди с България Ер (Bulgaria air) е необходима предварително потвърждение от авиокомпанията за възможност за извършване на услугата. Тарифата за превоз на велосипед, превозван в опаковка с максимални размери 160 x90x25 см., е 70 евро за международни линии и 30 евро за вътрешни линии.

Друга специална услуга е превоз на оръжие с България Ер (Bulgaria air). Спортното оръжие и боеприпаси са разрешени за превоз, както и някои огнестрелни оръжия и боеприпаси за ловни и спортни цели. Транспортирането на огнестрелни оръжия и боеприпаси е позволено само в багажника на самолета, но при условие, че на авиокомпанията е предоставена пълна информация за оръжието и боеприпасите и те са разделно и надлежно опаковани. Тарифите за превоз на комплект ловна пушка и патрони са: до 15 кг. – 50 евро такса, над 15 кг. – 70 евро такса, а за пистолет таксата за превоз е 20 евро. България Ер (Bulgaria air) може да откаже превоз на гореспоменатите оръжия.

Превозът на продукти от животински произход с България Ер (Bulgaria air) е разрешен, ако отговаря на изискванията за спазването на процедурите за ветеринарно-санитарен контрол на територията на Европейския съюз.

Преди полет при превоз на специални категории багаж непременно се информирайте за последната актуализация на изискванията за транспортирането му.

Източник: България ер полети

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!